Creative Design

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα καλλιτεχνικής καθοδήγησης

που συμβάλλει στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου χάρτη που μπορεί κάθε καλλιτέχνης και δημιουργός να χρησιμοποιήσει προκειμένου να συνδέσει τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική πρακτική και τα επόμενα του βήματα στο χώρο της τέχνης.  

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η διαδικασία

Το μC είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία καθοδήγησης που έχει ως κεντρικό της άξονα να υποστηρίξει την εξέλιξη του κάθε καλλιτέχνη,  είτε αυτή αφορά την προσωπική του δημιουργικότητα, την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης καλλιτεχνικής ιδέας ή την αποκρυστάλλωση των επόμενων βημάτων του. Κάθε συμμετέχοντας μέσα από τη διαδικασία, καλείται να συζητήσει, να προγραμματίσει, να αλλάξει γνώμη, να πειραματιστεί και να προχωρήσει με την υλοποίηση των projects του.

Η υποστήριξη μέσω του mentoring επιδιώκει να προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα νέων δυνατοτήτων και χρήσιμων εργαλείων σε καλλιτέχνες και ανεξάρτητους παραγωγούς ανεξαρτήτου μορφής τέχνης. Παρόμοιας φύσης είναι και η καθοδήγηση που απευθύνεται σε όσους διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, δουλεύουν σε πολιτιστικούς χώρους και γκαλερί ή προγραμματίζουν φεστιβάλ.

 

Ένας κύκλος συναντήσεων μπορεί να έχει μια ενιαία θεματική, όπως για παράδειγμα τη συζήτηση και την οργάνωση ενός καινούργιου project, την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας για ένα νέο έργο, ή τον στρατηγικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια. Κάθε συνάντηση  μπορεί να λειτουργήσει όμως και αυτόνομα, καλύπτοντας διαφορετικά θέματα κάθε φορά, όπως η πολιτική ανάπτυξης κοινού, οι ευκαιρίες χρηματοδότησης και διεθνών συνεργασιών, η προώθηση, η διαρκής εκπαίδευση, η σύνδεση με τις τοπικές κοινότητες, η διαχείριση εθελοντών κ.α.

​Θέματα που
εξερευνούμε μαζί

διοργάνωση φεστιβάλ 

Βήμα βήμα τα βήματα διοργάνωσης και παραγωγής φεστιβάλ σε εσωτερικούς και δημόσιους χώρους 

τέχνη και κοινωνία

Συνεργασίες με τοπικές κοινότητες και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες

ανάπτυξη κοινού

Ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης με το κοινό στο οποίο απευθύνεστε 

διαχείριση εθελοντών

Δημιουργία ή αναδιάρθρωση του προγράμματος εθελοντισμού του φορέα / φεστιβάλ 

διεθνείς συνεργασίες

Χτίζοντας διεθνείς συνεργασίες με φορείς και μεμονωμένους καλλιτέχνες, με κοινό όραμα

 

χρηματοδοτήσεις

Ενημέρωση και έρευνα για τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, και ανατροφοδότηση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων 

καινοτόμες ιδέες

Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, δημιουργούμε από την αρχή, ή εμπλουτίζουμε μια υπάρχουσα δημιουργική ιδέα προς υλοποίηση είτε πρόκειται για μια παράσταση, ένα εργαστήριο, ή ένα φεστιβάλ 

Οι υπηρεσίες μας

ΜΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ιδανική υπηρεσία για όταν χρειάζεστε υποστήριξη για ένα συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο μπορεί να συζητηθεί και να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπάρχει η επιλογή μιας μεμονωμένης συνάντησης.

60-75′ | online | Κόστος: 40ε

ΠΑΚΕΤΟ 5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Η πιο διαδεδομένη υπηρεσία του μC. Οι συναντήσεις διάρκειας 5 μηνών προσφέρουν συνεχή υποστήριξη με τακτικές συναντήσεις (περίπου κάθε 4 εβδομάδες) Ιδανικό χρειάζεστε υποστήριξη για ένα συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο μπορεί να συζητηθεί και να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπάρχει η επιλογή μιας μεμονωμένης συνάντησης.   

 

60-75′ | online | Κόστος: 160ε

ΜΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Μιας ολοήμερης συνάντησης μπορεί να επωφεληθεί ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα συνεργατών (ομάδες θεάτρου και χορού, ομάδες φεστιβάλ ή συνεργάτες).

 

5 έως 7 ώρες. | Κόστος: 120ε

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ

Ιδανική υπηρεσία για κολλεκτίβες, ομάδες χορού και θεάτρου, και άτυπες ομάδες.

 

Ένας εντατικός κύκλος συναντήσεων για ομάδες, τα έργα των οποίων βρίσκονται σε δημιουργική εξέλιξη. Η διαδικασία αυτή σε αντίθεση με τα προηγούμενα πακέτα, πέραν από το mentoring χρησιμοποιεί επιπλέον εργαλεία όπως η ανατροφοδότηση, η ανταλλαγή απόψεων και η από κοινού λήψη αποφάσεων με όλα τα μέλη της ομάδας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται μόνο δια ζώσης. 

 

Επικοινωνήστε μαζί μου για το κόστος

​Τί λένε για εμάς

Έχω επωφεληθεί σημαντικά από τη γνώση της Κωνσταντίνας για πολιτιστικούς οργανισμούς φορείς και ευκαιρίες στην Ευρώπη, αλλά και από την ευαισθησία και την  κριτική της σκέψη. 

 

Θα σύστηνα το μoment Creative σε όποιον θέλει να υλοποιήσει ένα καλλιτεχνικό project.

Μ. Ξ. – Παρίσι

Ναι, θα ήθελα να προγραμματίσουμε

μια αρχική συνάντηση!

  • https://www.instagram.com/themomentcreative/
  • White Facebook Icon

γεια σας, είμαι η Κωνσταντίνα 
artist mentor με 13+ χρόνια επαγγελματικής
εμπειρίας στον χώρο των τεχνών

Η Κωνσταντίνα προσφέρει μια μοναδική, εξατομικευμένη προσέγγιση, η οποία προκύπτει από την πολυετή εμπερία της στον χώρο των τεχνών. Υπήρξε ανεξάρτητη παραγωγός  υλοποιώντας ιδέες με/για διάφορες κοινότητες, θέατρα, φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς. 

 

Κατανοεί τη σημασία του να δίνουμε χώρο στον πειραματισμό, την περιέργεια και τη φαντασία μας, καθώς και χρόνο για την υλοποίηση και στρατηγικό σχεδιασμό μιας δημιουργικής ιδέας. Έχει εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα διοργάνωσης και συντονισμού καλλιτεχνικών παραγωγών, ανάμεσά τους παραστάσεις, φεστιβάλ, εργαστήρια και έργα που συνδιαμορφώνονται με καλλιτέχνες και κοινό. 

 

Πιστεύει στη δύναμη της εξατομικευμένης διαδικασίας που προσφέρει το mentoring ακριβώς γιατί προσφέρει τον χρόνο και τον χώρο για να καλλιεργήσουμε τη δημιουργικότητά μας, την αισθητική και τα επόμενα βήματά μας.

 

Αντλώντας από την εμπειρία της στο χώρο του θεάτρου, των φεστιβάλ και της τέχνης με την κοινότητα,  προσφέρει σε κάθε καλλιτέχνη τη δυνατότητα δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού χάρτη με πρακτικά εργαλεία που να αντανακλούν τη δική του καλλιτέχνη έρευνα και δημιουργική διαδικασία.

  • https://il.linkedin.com/company/wix-com?trk=public_jobs_topcard_logo